Information

På Västmannagatan 54 driver bröderna Dag och Natt det ensliga vandrarhemmet Wärdshuset. En stormig natt kommer det unga paret Anni och William till Stockholm och av misstag till Wärdshuset, där Dag och Natt bemöter dem på ett ytterst ovanligt och obehagligt sätt. När Anni och William blir bjudna på Wärdshusets speciella brännvin tar skräcken överhanden och de börjar uppleva mardrömmar som de aldrig trodde de skulle få vara med om.

Bered dig på en farlig mardrömslek i den kalla novemberkvällen och en skräckupplevelse som du sent kommer att glömma. Ingen går säker! Beträd på egen risk! Varning för blod! Rekomenderas från 15 år. Premiär 14 november på TeaterVerket. Biljetter finns att köpa på teaterverket.se.

fredag 15 oktober 2010

Rep 12e oktober - textrep!

Här kommer lite bilder från ett textrep med skådespelarna:

Uppvärmning med massage

"Och du är här och du är här och du är här och vi!"

Peters bootcamp-teater-uppvärmning


Sneak-peek på när Alexandra blir jätterädd:
 Hjalmar spelar - det gör inte Alexandra...

Planen var att jag skulle fixa alla kostymerna tills i helgen - men vi får se om det inte blev så att jag tog mig vatten över huvudet i och med det uttalandet. Oavsett så är det textrep på lördag, och Elin ville ha föreställningsbilder. Ska se om jag inte kan gå dit med eller utan kostymer och ta bilder åtminstone. Får höra med Stefan. Det ska bli jättespännande att se nästa rep!

Emelie

torsdag 14 oktober 2010

Vilket bra rep!

Så var det dags. Stefan Stanisic gör sitt första blogginlägg någonsin. Det känns lite pirrigt i magen och lite kittlande känsla i halsen. Det kan dock också bero på att klockan är åtta på morgonen och jag är inne på min fjärde kopp kaffe. Varför jag är uppe klockan åtta på morgonen och dricker kaffe är för att inte kunde sova inatt. Och varför jag inte kunde sova inatt beror på repet vi hade igår. Dagen började ganska tidigt för mig då jag redan vid tolvtiden satte mig in i pjäsen och pratade med Fredrik om lite tekniska saker och lösningar. Det var kul och effektivt.

Själva repet på teaterverket började klockan fyra. Då vi fick vara på scenen idag var det väldigt lätt att komma in i stämningen och därmed påbörja skräcken. Första halvan av dagen repade jag med andra akten med statisterna. Trots, enligt mig själv, ganska flummiga direktiv kastade sig statisterna rakt in i mardrömssekvenserna och gjorde det helt galet bra. Jag vill inte avslöja hur någonting kommer att se ut men jag kan bara säga att jag kände starkt obehag trots att jag visste vad och när allt skulle ske. Kort och gott repade vi in en fjärdedel av andra akten.

Under repet kom även Tina (ljud) och Michaela (ljus) för att få en känsla av stämningen och scenerna. Efter repet verkade det som att de hade fått en idé om hur de ska gå vidare med sitt arbete.

Klockan fem - halv sex så dök Hjalmar, Alexandra, Peter, Henric, Emelie, Fredrik och Stefan A upp. Stefan kommer att göra lite galen och obehaglig rekvisita till oss. Han är grym. Hur som helst så avslutade vi repet med statisterna och började med första akten. Jag var riktigt glad över att alla skådespelare hade lärt sig texten vilket gjorde att det var mycket enklare och roligare att repa. Emelie tog mått på alla i ensemblen. Hon ska fixa så mycket kläder som möjligt till på lördag. Stefan, Andrea, Felice, Fredrik och Julia stannade under andra delen av repet och tittade på. Även första halva av första akten gick väldigt bra. Detta är ett riktigt bra gäng med riktigt bra skådespelare.

Vi rundade av den långa dagen/kvällen med att gå ut och ta ett glas vin. Eller öl för vissa andra.

I stora drag. En läskigt bra dag!

måndag 11 oktober 2010

Kostym- och smink/maskmöte

Jag och Stefan hade ett lunchmöte i måndags på allas vårat Baresso på Nybrogatan, för att prata igenom kostymerna. Jag tog med mig skisserna och vi diskuterade lite fram och tillbaka hur jag praktiskt sett ska ta mig till. Han var nöjd med kostymskisserna, så nu återstår bara att framställa allt. Jag kommer behöver springa runt på stan som en dåre, förmodligen, men det är det värt! Jag är bara lite orolig över om jag verkligen kommer få låna kläder från olika butiker, eller om jag måste lägga ut för dem. Jag är nämligen fattigare än en kyrkråtta för tillfället... Men! Allt löser sig!

I fredags sågs jag och Madeleine på samma ställe, och pratade igenom kostym och mask. Det känns så bra att ha Madeleine på masken, för vi tänker så parallellt. Det är som om vi sitter på samma tåg men vid olika fönster. Vi gick igenom de eventuella svårigheterna för att få fram det som Stefan vill ha, och kom fram till att vi måste stämma av med honom en sista gång innan vi verkligen kan börja. Maddes sminktester såg dock helt fantastiska ut och jag ser verkligen fram emot att se henne jobba! Hoppas jag lär mig ett och annat under processen också!

Imorgon är det rep, vi får se vad som kan tänkas hända då!

På återseende