Information

På Västmannagatan 54 driver bröderna Dag och Natt det ensliga vandrarhemmet Wärdshuset. En stormig natt kommer det unga paret Anni och William till Stockholm och av misstag till Wärdshuset, där Dag och Natt bemöter dem på ett ytterst ovanligt och obehagligt sätt. När Anni och William blir bjudna på Wärdshusets speciella brännvin tar skräcken överhanden och de börjar uppleva mardrömmar som de aldrig trodde de skulle få vara med om.

Bered dig på en farlig mardrömslek i den kalla novemberkvällen och en skräckupplevelse som du sent kommer att glömma. Ingen går säker! Beträd på egen risk! Varning för blod! Rekomenderas från 15 år. Premiär 14 november på TeaterVerket. Biljetter finns att köpa på teaterverket.se.

lördag 18 september 2010

Rep 17e september - läskigheter, öl och pedofili

Igår var det rep hemma hos Stefan. De som närvarade var Hjalmar W, Peter, Alexandra, Henric, Hanna, Stefan och jag.

Innan alla hade kommit berättade Stefan förnöjt att han hade brutit tillbaka sin lilltå och var fortfarande hög på morfin. Detta kanske var bra för dagens arbete...


Vi började med lite kaffe och en incheckning. Incheckningen går ut på att man berättar hur man känner sig i nuläget, för att sedan lägga alla de känslorna åt sidan och bara fokusera på teatern. Vi hade allihop fått en uppgift av Stefan på kollationeringen; att skriva två ord på två A4-papper - ena ordet skulle vara en sak vi är rädda för och det andra en situation vi finner obehaglig. Stefan samlade in alla dessa papper och satte upp dem på vardagsrumsväggen, sedan gick vi igenom alla orden var för sig och pratade om hur och varför de var läskiga. Det blev en mycket lyckad brainstorming.



Jag kan självklart inte avslöja allt för mycket om vad vi kom fram till, då detta kanske förstör lite för de som kommer att se pjäsen. Men, vi kom fram till väldigt bra idéer, och jag fick själv många bra idéer till kostymerna. Det var väldigt synd att inte Madeleine var med, då jag gärna hade velat bolla idéer med henne också, men jag fick bra respons av både Stefan och Hjalmar.

Stefan påpekade dock att jag måste informera honom omgående vad gäller mina kostymidéer - så som att jag vill att Peters roll Dag ska ha en gulaktig, sepialiknande ton över sig, och Hjalmars roll Natt en gråskala och dammig känsla. Detta påverkar, enligt Stefan, regin väldigt mycket. Vi ska försöka ta antingen ett telefonmöte eller en kaffe nu i dagarna och gå igenom vad jag har tänkt.

Vi avslutade repet några timmar innan planerat, kanske för att det började bli mörkt och de flesta av oss kände sig lite illa till mods efter allt prat om vad som skrämmer oss mest, eller för att vi helt enkelt hade ett väldigt produktivt möte.



Efter mötet åkte vi skiljda vägar många av oss, men jag och Hjalmar beslöt oss för att ta en öl. En öl! Som blev ca fem öl efter ett tag. Jag är nu skyldig honom två stycken, men det betyder ju bara att jag kommer få avnjuta ännu ett väldigt inspirerande samtal med Hjalmar angående pjäsen. Dock slutade det hela med att jag lärde honom några fula ord på teckenspråk som resulterade i att han kallade mig för pedofil. Jag vet inte hur väl det skulle stämma på mig, men han hade roligt åt det i alla fall. Det bjuder jag gärna på.


Nästa rep blir på måndag, den 20e september, då vi ska ta med oss en text på ca 5 rader som orsakar oss obehag när vi läser den - kan bli svårt.

//Emelie