Information

På Västmannagatan 54 driver bröderna Dag och Natt det ensliga vandrarhemmet Wärdshuset. En stormig natt kommer det unga paret Anni och William till Stockholm och av misstag till Wärdshuset, där Dag och Natt bemöter dem på ett ytterst ovanligt och obehagligt sätt. När Anni och William blir bjudna på Wärdshusets speciella brännvin tar skräcken överhanden och de börjar uppleva mardrömmar som de aldrig trodde de skulle få vara med om.

Bered dig på en farlig mardrömslek i den kalla novemberkvällen och en skräckupplevelse som du sent kommer att glömma. Ingen går säker! Beträd på egen risk! Varning för blod! Rekomenderas från 15 år. Premiär 14 november på TeaterVerket. Biljetter finns att köpa på teaterverket.se.

torsdag 30 september 2010

Rep 29e september - upp på golvet och produktionsmöte

Igår hade vi rep med alla statisterna och de flesta andra i ensembeln, och mycket utspelades på scenen på Teaterverket. Innan övningarna satte igång gick Stefan igenom de scener som nu är bestämda. Äntligen får jag konkret arbete att göra! Ellinor guidade därefter skådespelarna fint i olika koreografiövningar, som mestadels gick ut på otäcka rörelser. Det var vackert att beskåda, men man vred på sig en aning i stolen till slut. Det såg riktigt läskigt ut!


Jag deltog inte i dessa övningar, främst för att jag är obekväm på scen, men också för att försöka få inspiration till kostymerna. Utan att säga för mycket, så kommer jag ha massor att göra nu!

Efter dagens rep gick statisterna hem och vi satte oss och väntade på att Elin, producenten, skulle anlända för ett produktionsmöte. Under tiden vi väntade pratade vi mycket om kostymerna och masken, för äntligen var Madeleine närvarande till min stora lycka. Vi hade ett bra utbyte av idéer och det var roligt att de andra i gruppen också var med. Vi spånade dessutom på nytt namn till pjäsen, då det har blivit lite ändringar (så som att den inte kommer utspelas i ett värdshus längre, utan ett hostel i Stockholm). Tills ett nytt namn är satt kommer dock bloggen att heta Wärdshuset, för enkelhetens skull.



Allt som allt var det ett av de mest produktiva repen vi haft hittills!

//Emelie